Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2mmmm_2

14. 7. 2010 23:31
No jo no,

to je výsledek činnosti všelijakých zahraničních i domácích pseudozelených v politice a podnikání..teď s tím už pane poslanče nic nespravíte..džin byl vypuštěn z láhve...stát už by jen čekaly arbitráže apod.;-€

0 0
možnosti

SID09

14. 7. 2010 20:15
A co jste dosud dělal pane doktore ?

Ztěžujete si a přitom vaši straničtí kolegové protlačily tyto nesmyslně dotované projekty v život v ČR.  Vy sám působíte v Evropském parlamentu, kde jste členem a koordinátorem Výboru pro životní prostředí a co jste proti tomu udělal tam ? Nic. ( Jako obvykle ). Takže přestaňte brečet tady, kde nic nezměníte  a začněte konečně něco dělat tam, kde to můžete skutečně ovlivnit. !!!!!!;-O 

0 0
možnosti

Karl Novak

14. 7. 2010 19:52
A co stím ODS udělá ?

Teď je ve vládě a má dost poslanců. Zelení tereoristé naopak v parlamentu nejsou.

0 0
možnosti

2mmmm_2

14. 7. 2010 23:33
Re: A co stím ODS udělá ?

Vypoklonkování Zelených z parlamentu je tím, co mne z celých voleb potěšilo nejvíce; význam této nesmírně pozitivní skutečnosti dosud ještě nebyl a ani snad nemohl být doceněn...

0 0
možnosti

certik_bertik

14. 7. 2010 17:37
ty dotace

jsou chyba, ale jinak je to dobrá myšlenka, uhlí už dlouho nebude a atomové elektrárny všelelék nejsou

0 0
možnosti

Karl Novak

14. 7. 2010 20:00
Re: ty dotace

Uhlí bude ještě nejméně 200 let.

A proč nejsou  jaderné elektrárny všelékem ? Stačilo by z nich vyrábět např. 60 % světové výroby elektřiny. Paliva je napnějakých sto až dvě let dost.

Pak ještě máme vodu, plyn, ropu  a 200 let na to vymyslet ještě něco dalšího.

Za deset let by měl začít pracovat ITER, dělá se na množivých reaktorech.

Věřím na lidskou invenci. 

0 0
možnosti

malý david

14. 7. 2010 15:51
toto vše slouží několika jedincům,

kteří na tom vydělávají miliony,které zaplatí obyčejní lidé.

0 0
možnosti

velky bratr

14. 7. 2010 13:01
Pokud zakon slouzi firmam

Jedna se o zneuziti statu. Pokud se to zabali do ideologickeho havu - ekologie - vejde se takova praktika do slovnikove definice fasismu. Zijeme v realnem fasismu.

0 0
možnosti

certik_bertik

14. 7. 2010 18:15
Re: Pokud zakon slouzi firmam

a kde vezmeš palivo? Uran ani uhlí na stromě nerostou jestli sis toho všimnul

0 0
možnosti

jjezekj

14. 7. 2010 12:57
Chce se mi zvracet. Tohle nás reprezentuje.

Nedávno jste to obhajoval a vynášel do nebes a nyní to srdnatě kritizujete. A zase blábolíte o biopalivech. Na techniku prostě nemáte buňky, tak už se do toho proboha ne...te. Bože dej, ať už konečně o technických věcech rozhodují technici a ne poslanec Mudr.

0 0
možnosti

SID09

14. 7. 2010 20:16
Re: Chce se mi zvracet. Tohle nás reprezentuje.

R^!!;-D

0 0
možnosti

Kozel_

14. 7. 2010 12:55
Fotovoltaika má své místo, ale jinde

Pro dodávky elektřiny do sítě, tak zde jde o nepravidelnou dodávku energie, ne dle potřeby sítě, ale dle momentálního výkonu panelů. Pro odběr v síti nevhodné, skutečně zužitkovatelná je jen malá část energie, kdežto problém s jejím nadbytkem a nepravidelnou dodávkou je značný. Tj. celkově tyto dodávky spíše škodí.

Fotovoltaika se hodí do jižních oblastí, zvl tam kde lze využít energii na místě. Např. panely na budově, které přes den budou zásobovat klimatizaci. V doplnění s bateriemi můžou tyto zdroje být vhodné tam, kam nevede elektrická síť. Na nabíjení hodinek, kalkulaček, mobilů - jistě dobré řešení. Časem snad i nabíjet těmito panely hybridní vozidla, nebo v továrně baterie pro elektrické vozíky apod.

Všude je třeba uvožovat ekonomicky i ekologicky. Tj. vyplatít se takto získávat energii a nejde ve skutečnosti o větší zátěž než při výrobě el. klasickou cestou? Ekologií zde nemyslím tedy eko-byznys a eko- politikaření, ale skutečnou ekologickou bilanci.

0 0
možnosti

Kozel_

14. 7. 2010 12:59
Re: Fotovoltaika má své místo, ale jinde

Autor se v článku dotýká toho, že tyhle eko-byznysy ve skutečnosti nejsou vůbec ekologické. Ekologie je vědní obor a jako takový má své místo. Ekologie v politice, to je vytunelování názvu této disciplíny, často je zajímavé, že předními "ekologickými" aktivisty jsou lidé s humanitním "vzděláním", kteří postrádají elementární přírodovědné znalosti.

Levicové ideologie, zmutované verze marxismu, regulace, zákazy a eko tunelování, které znamená ničení přírody a zisky založené na dotacích a jiném parazitování.

0 0
možnosti

petrph

14. 7. 2010 12:46
souhlas

Přičemž doplňme, že podobnou "inventuru" využitelnosti by si "zasloužily" všechny alternativní zdroje energie. Tedy ocenění jejich efektivnosti - jednako vzhledem k současnosti (tedy k primárním zdrojům-cenově i nákladově), tak i v budoucnosti. Tedy, zda se dá očekávat, že by právě tento alternativní zdroj dokázal výpadek primárních zdrojů (alespoň z velké míry) nahradit. Odpověď by asi byla dosti vyhýbavá....

0 0
možnosti

velky bratr

14. 7. 2010 13:06
Trh inventuru resi - pokud jej stat necha fungovat

Kdyby nebyly tyhle nesmysly podporovany z nasich dani, trh by je podle efektivity vytridil sam. Veci, ktere by vychazely mirne draz, ale zaujaly zakazniky by se uzivaly, veci s nasobnymi naklady by zustaly jako hracka pro nadsence do okamziku, nez by se efektivita nekam vysplhala.

statni protiargument (takrka logicky) zni tak, ze dokud se nejake odvetvi nerozjede, nema sanci byt trzne uspesne. Treba jako parni stroj ci dieselovy motor - eu ma asi pocit, ze bez jeji podpory by tyto zarizeni nikdy nedosly masoveho nasazeni. Aha, ona unie tenkrat neexistovala... A masoveho nasazeni se vsechny tyto vynalezy dockaly po vyprseni patentu, kdy se jejich vyrobe mohli venovat dalsi subjekty a cena nebyla diktovatelna nekolika.

0 0
možnosti

VerneP

14. 7. 2010 12:34
A mazec nastane ...

... az bude potreba ekologicky zlikvidovat solarni panely po skonceni jejich zivotnosti.

0 0
možnosti

velky bratr

14. 7. 2010 13:07
Re: A mazec nastane ...

to bude zase pekny tunylek, uz se na nej vsichni tesime a stradame si...

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Miroslav Ouzký se narodil 18.8 1958 v Chlumci nad Cidlinou. Vystudoval lékařskou fakultu UK, do roku 1994 působil jako lékař v Kadani. V roce 1991 se stal členem ODS, politickou kariéru začal jako člen Městského zastupitelstva Kadaň, v roce 1998 byl zvolen poslancem za ODS. Aktuálně působí v Evropském parlamentu, kde je členem a koordinátorem Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin (ENVI), místopředsedou Delegace ve Smíšeném parlamentním shromáždění AKT-EU, náhradním členem Výboru pro zahraniční věci (AFET) a členem grémia ODS.

Seznam rubrik